Brățări din argint poloneză? Cum se curăță din nou?
Știri

Brățări din argint poloneză? Cum se curăță din nou?

Cum se curăță brățările de argint?

De ce se pătează brățările de argint?

Brățările din argint tind să se păteze în timp din cauza oxidării. Când argintul intră în contact cu aerul și umiditatea, el reacţionează cu compușii sulfului și formează un strat subțire de sulfură de argint la suprafață. Acest lucru va face argintul să pară plictisitor și decolorat. De aceea este important să curățați și să lustruiți în mod regulat brățările de argint pentru a le reda strălucirea.

Materiale necesare

Înainte de a începe să lustruim brățările tale de argint, există câteva materiale de care vei avea nevoie:

 1. Lavetă moale din microfibră
 2. Lac de argint sau un produs de curățat argint de casă
 3. Vino cu apă caldă
 4. Periuta de dinti moale
 5. Opțional: cârpă de lustruit argint

Instrucțiuni pas cu pas

Urmați acești pași simpli pentru a lustrui și curăța brățările de argint:

 1. Pasul 1: Pregătiți o soluție de curățare

  Umpleți un vas cu apă caldă și adăugați o cantitate mică de lac de argint. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe pachetul cu argint pentru proporții adecvate.

  Sfat: Dacă nu aveți lac de argint, puteți face un produs de curățat argint de casă folosind un amestec de apă caldă și câteva picături de săpun de vase.

 2. Pasul 2: Înmuiați brățările

  Puneți brățările de argint în vasul cu soluția de curățare și lăsați-le la macerat câteva minute. Acest lucru va ajuta la slăbirea murdăriei și murdăriei de pe suprafața brățărilor.

 3. Pasul 3: Curăță brățările

  Utilizați o periuță de dinți moale pentru a curăța ușor brățările. Periați cu mișcări circulare mici pentru a elimina murdăria și murdăria. Asigurați-vă că ajungeți în toate părțile și colțurile brățărilor.

 4. Pasul 4: Clătiți și uscați

  Clătiți bine brățările sub jet de apă caldă pentru a îndepărta toate reziduurile de săpun. Apoi uscați-le ușor cu o cârpă moale din microfibră.

  Notă: Evitați să folosiți prosoape de hârtie sau șervețele obișnuite, deoarece acestea pot zgâria argintul.

 5. Pasul 5: Lustruiți argintul

  Luați o bucată curată de cârpă de lustruit argintiu sau o cârpă moale din microfibră și frecați ușor suprafața brățărilor pentru a le lustrui. Utilizați mișcări lente și netede și o presiune ușoară pentru a reda strălucirea naturală a argintului.

Întrebări frecvente (FAQs)

 1. Cât de des ar trebui să-mi lustruiesc brățările de argint?

  Este recomandat să-ți lustruiești brățările din argint o dată la câteva luni, în funcție de cât de des le porți. Dacă observați că își pierd strălucirea sau arată tern, este timpul să le lustruiți.

 2. Pot folosi pasta de dinti pentru a-mi curata bratarile de argint?

  În timp ce pasta de dinți este uneori folosită ca remediu casnic pentru curățarea bijuteriilor din argint, poate fi prea abrazivă și poate provoca zgârieturi. Este mai bine să folosiți un polish special pentru argint sau un produs de curățat argint de casă.

 3. Îmi pot pune brățările de argint într-o baie de argint?

  Da, puteți pune brățările de argint într-o baie de argint pentru a le curăța. Cu toate acestea, urmați instrucțiunile de pe pachetul cu soluție pentru baie de argint și aveți grijă când manipulați substanțele chimice.

 4. Cum îmi pot proteja brățările de argint împotriva oxidării?

  Păstrați brățările de argint într-un loc uscat și întunecat, de preferință într-o pungă sau cutie ermetică. Evitați expunerea la umiditate și substanțe chimice, cum ar fi parfumul, fixativul pentru păr și produsele de curățare.

 5. Pot purta brățări de argint în timp ce fac duș sau înot?

  Nu este recomandat să purtați brățările de argint în timp ce faceți duș sau înotați, deoarece contactul cu apa și substanțele chimice le poate afecta strălucirea și accelera oxidarea.

 6. De unde pot cumpăra lac de argint?

  Lacul de argint este disponibil la majoritatea magazinelor de bijuterii, magazinelor universale și magazinelor online. Asigurați-vă că alegeți o marcă de încredere și citiți recenziile despre produse înainte de a face o achiziție.

Concluzie

Brățările din argint își pot pierde strălucirea în timp și pot arăta plictisitoare. Din fericire, lustruirea și curățarea brățărilor din argint este un proces simplu pe care îl poți face singur. Doar urmați pașii și sfaturile pe care le-am discutat în acest articol și veți fi uimiți de rezultat. Bucurați-vă de brățările argintii strălucitoare și strălucitoare care vă completează ținuta! Nu uitați să vă lustruiți în mod regulat brățările din argint pentru a le menține în stare bună.